Bedrijf Verkopen

VERKOOP

Advies en begeleiding bij het verkopen van uw onderneming

OPVOLGING

Advies en begeleiding bij opvolging binnen uw bedrijfVerkoop

Het is al weer enige tijd geleden dat u enthousiast aan uw onderneming bent begonnen. En de tijd nadert een volgende stap te zetten en afscheid te nemen van het door u zo hartstochtelijk opgebouwde bedrijf. U overweegt uw waardevolle bedrijf te verkopen.

Een degelijke voorbereiding en het 'verkoop-klaar-maken' van uw onderneming is het fundament voor een optimale deal. Neem hiervoor dan ook voldoende de tijd. Daarnaast is het vinden van een koper met de juiste mogelijkheden en intenties zeer belangrijk. Misschien heeft u er al een op het oog of moet deze nog worden gezocht. Wij hebben hiervoor een uitgebreid netwerk en ons advies aan u is: gaat altijd voor meerdere potentiële kopers. Het vergroot de kans op succes en uw positie blijft sterk tijdens de onderhandelingen. Verkopen van een onderneming is een tijdsintensief traject waarbij veel partijen betrokken zijn. Een goede coördinatie van het proces is dan ook van essentieel belang. Wij begeleiden het verkoopproces van A tot Z waarbij uw wensen onze uitgangspunten zullen zijn.
U verkoopt uw levenswerk tenslotte maar één keer! 

 

 Naar uitgebreide informatie....

Opvolging

Met veel zorg heeft u uw zaak opgebouwd. U heeft goede en vast ook minder goede tijden gekend. Maar uw zaak staat als een huis. Om de toekomstbestendigheid van uw onderneming te vergroten kijkt u uiteraard ook naar de langere termijn. En dan speelt op een bepaald moment de vraag: "Wie neemt het stokje over als ik wil gaan afbouwen?"

Als raadsman wil ik u hierbij direct iets meegeven: Begin ruim op tijd met het beantwoorden van deze vraag. Een optimaal bedrijfsopvolgingstraject heeft in de praktijk namelijk vaak een flinke doorlooptijd. In bepaalde gevallen soms van 5 jaar of langer. 

Wij kunnen u vanaf het begin van dit traject bijstaan en het geheel deskundig begeleiden.

Bedrijfsopvolging wordt in de praktijk gerealiseerd vanuit:

  • Familieverband;
  • Personeels/managementverband (Management Buy-Out);
  • Een combinatie hiervan. 

 

 Naar uitgebreide informatie...."Durven is even je evenwicht verliezen, 

niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen"