Bedrijf Verkopen

VERKOOP

Bedrijf verkopen en al een partij gevonden? Op zoek naar een koper? We geven advies en begeleiden het verkoopproces.

OPVOLGING

Op zoek naar een opvolger of al iemand gevonden?

We kennen de ins en outs van bedrijfsopvolging en ondersteunen het totale traject. Verkoop

Je bent ooit vol vuur een onderneming begonnen. En nu komt de tijd om een volgende stap te zetten dichterbij. De vraag ontstaat: ga ik mijn bedrijf overdragen?

 

Als het antwoord ‘ja’ is start de zoektocht naar een koper. Je bent op zoek naar iemand met de juiste intenties en mogelijkheden. Misschien is er iemand in het vizier of moet er nog iemand worden gezocht. In alle gevallen is ons advies: richt je niet op één, maar op meerdere potentiële kopers. Dat vergoot de kans op succes en geeft een sterke onderhandelingspositie. Wij hebben een netwerk vol potentiële kopers waar we uit kunnen putten.

 

Daarnaast moet de onderneming ‘verkoopklaar’ worden gemaakt. Dat is het fundament onder een goede deal. Belangrijk dus om daar tijd en energie in te steken. Er zijn veel partijen betrokken en een goede coördinatie is key. Dat is waar we graag bij helpen. Zo zorgen we dat het verkoopproces van begin tot eind goed geregeld is. Natuurlijk met de wensen van de ondernemer als uitgangspunt en met tevredenheid als resultaat. Je verkoopt je levenswerk tenslotte maar één keer.

Opvolging

Met veel zorg heb je de zaak opgebouwd. Er zijn goede en vast ook minder goede tijden geweest. Maar het bedrijf staat als een huis en dat roept trots op.

 

Om de toekomstbestendigheid van de onderneming te vergroten wordt natuurlijk naar de lange termijn gekeken. En dan komt de vraag naar boven: wie neemt het stokje over als ik wil gaan afbouwen? Als adviseurs willen we daar direct iets in meegeven: begin ruim op tijd met het zoeken naar een opvolger. Een solide bedrijfsopvolging heeft in de praktijk namelijk een flinke doorlooptijd. De optimale duur is 5 jaar of langer. Dat is nogal wat.

 

De meeste bedrijfsopvolgingen komen tot stand vanuit: 

  • familieverband
  • personeel- of managementverband (management buy-out, bijvoorbeeld)
  • een combinatie van deze twee

Om het traject van opvolging soepel te laten verlopen staan we bedrijven bij met raad en daad. Hoe we dat doen?"Durven is even je evenwicht verliezen, 

niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen"