BedrijfsoverdrachtOpvolging

Met veel zorg heeft u uw zaak opgebouwd. U heeft goede en vast ook minder goede tijden gekend. Maar uw zaak staat als een huis. Om de toekomstbestendigheid van uw onderneming te vergroten kijkt u uiteraard ook naar de langere termijn. En dan speelt op een bepaald moment de vraag: "Wie neemt het stokje over als ik wil gaan afbouwen?"

Als raadsman wil ik u hierbij direct iets meegeven: Begin ruim op tijd met het beantwoorden van deze vraag. Een optimaal bedrijfsopvolgingstraject heeft in de praktijk namelijk vaak een flinke doorlooptijd. In bepaalde gevallen soms van 5 jaar of langer. 

Wij kunnen u vanaf het begin van dit traject bijstaan en het geheel deskundig begeleiden.

Bedrijfsopvolging wordt in de praktijk gerealiseerd vanuit:

  • Familieverband;
  • Personeels/managementverband (Management Buy-Out);
  • Een combinatie hiervan. 

 

 Naar uitgebreide informatie....

Verkoop

Het is al weer enige tijd geleden dat u enthousiast aan uw onderneming bent begonnen. En de tijd nadert een volgende stap te zetten en afscheid te nemen van het door u zo hartstochtelijk opgebouwde bedrijf. U overweegt uw waardevolle bedrijf te verkopen.

Een degelijke voorbereiding en het 'verkoop-klaar-maken' van uw onderneming is het fundament voor een optimale deal. Neem hiervoor dan ook voldoende de tijd. Daarnaast is het vinden van een koper met de juiste mogelijkheden en intenties zeer belangrijk. Misschien heeft u er al een op het oog of moet deze nog worden gezocht. Wij hebben hiervoor een uitgebreid netwerk en ons advies aan u is: gaat altijd voor meerdere potentiële kopers. Het vergroot de kans op succes en uw positie blijft sterk tijdens de onderhandelingen. Verkopen van een onderneming is een tijdsintensief traject waarbij veel partijen betrokken zijn. Een goede coördinatie van het proces is dan ook van essentieel belang. Wij begeleiden het verkoopproces van A tot Z waarbij uw wensen onze uitgangspunten zullen zijn.
U verkoopt uw levenswerk tenslotte maar één keer! 

 

 Naar uitgebreide informatie....

Overname

U bent al een tijdje geïnteresseerd in het overnemen van een bedrijf. Dit mogelijk ter aanvulling op uw eigen bedrijfsactiviteiten. Maar het kan ook zijn, dat u de stap wilt zetten naar het ondernemerschap. Of, dat u uw eerdere bedrijf strategisch heeft verkocht en nu een nieuwe uitdaging zoekt. Welke reden het ook is: een bedrijf kopen is een bijzondere gebeurtenis.

Een goed overnametraject start met een gedegen voorbereiding waarin uw wensen helder moeten worden uitgewerkt en een duidelijke strategie voor acquisitie moet worden gemaakt.

Hierna volgen de acquisitie-, selectie-, informatie-, onderhandelings-, financierings-, toetsings- en de overnamefase. Kopen van een onderneming is een intensief en complex traject waarbij veel partijen betrokken zijn. Een goede coördinatie van dit proces is dan ook van essentieel belang. Wij begeleiden de bedrijfsovername vanaf het begin tot het eind, eventueel aangevuld met het uitvoeren van een integratieplan.

Een bedrijfsovername is tenslotte niet uw dagelijkse werk!

  

activa

Activa, ook wel middelen, in de breedste zin van het woord, spelen bij bedrijfsoverdracht altijd een grote rol. Of u nu de kopende of de verkopende partij bent. Voor de kopende partij is de financiering van het aan te kopen bedrijf en voldoende werkkapitaal van essentieel belang. Business & Support is een onafhankelijke adviseur en begeleidt u als ondernemer door het sterk veranderlijke financieringslandschap. Wij hebben een breed netwerk met verschillende financiers waarmee een optimaal passende financiering voor u kan worden samengesteld.

Bij het verkopen van uw bedrijf speelt ook vaak de bedrijfshuisvesting mee. In sommige gevallen komt er in eigendom zijnde bedrijfshuisvesting vrij. Hiermee heeft u verschillende mogelijkheden. In overleg kunnen wij voor u de optimaalste invulling hieraan geven en begeleiden we u bij de uitvoering ervan. Groeiende ondernemingen worden door hun succes ook regelmatig geconfronteerd met ruimtegebrek of behoefte aan ruimte voor een nieuwe (inter)nationale vestiging.
Business & Support ondersteunt u in dit intensieve en specialistische traject waarbij een gedegen netwerk wederom onontbeerlijk is."Durven is even je evenwicht verliezen, 

niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen"