Bedrijf Kopen

STRATEGISCHE OVERNAME

Advies en begeleiding van een

strategische overname, eventueel inclusief zoekopdracht

MANAGEMENT BUY-IN

Advies en begeleiding van het inkopen/overnemen van een bedrijf, eventueel inclusief zoekopdracht

MANAGEMENT BUY-OUT

Advies en begeleiding van het inkopen/overnemen van een bedrijf, eventueel inclusief zoekopdrachtStrategische overname

U bent al een tijdje geïnteresseerd in het overnemen van een bedrijf. Dit mogelijk ter aanvulling en versterking op uw huidige bedrijfsactiviteiten. Of u heeft uw bedrijf verkocht en bent nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Welke reden het ook is: een bedrijf kopen is een bijzondere gebeurtenis.

Een goed overnametraject start met een gedegen voorbereiding waarin uw wensen helder moeten worden uitgewerkt en een duidelijke strategie voor acquisitie moet worden gemaakt.

Vervolgens moet de acquisitie-, selectie-, informatie-, onderhandelings-, financierings-, toetsings- en de overnamefase worden doorlopen. Kopen van een onderneming is een intensief en complex traject waarbij veel partijen betrokken zijn. Een goede coördinatie van dit proces is dan ook van essentieel belang. Wij begeleiden uw bedrijfsovername vanaf het begin tot het eind, eventueel aangevuld met het uitvoeren van een integratieplan.

Een bedrijfsovername is tenslotte niet uw dagelijkse werk Dit kunt u het beste laten adviseren en begeleiden door een specialist.

Management Buy-in (MBI)

U wilt al enige tijd de stap zetten naar het ondernemerschap maar wilt niet vanaf nul beginnen. Management Buy-in is een vorm waarbij u zich van buitenaf bij een bedrijf kan inkopen. Hierbij kunt u zelf bepalen wat voor type bedrijf het beste bij u past. Er zijn namelijk vele bedrijven in de markt die op zoek zijn naar een geschikte opvolger. Nadat u een geschikt bedrijf heeft gevonden koopt u een gedeeltelijk aandelenbelang met de optie om op termijn 100% van de aandelen te verwerven. Vaak neemt u direct, of na een overeengekomen periode de leiding over het bedrijf. Uiteraard heeft u hiervoor kapitaal nodig. Naast een deel eigen vermogen dat u hierbij meebrengt kunt u worden ondersteunt door externe financiers en banken.   
Om op deze manier ondernemer te worden is voor managers met ambities de snelste en mist risicovolle stap naar het ondernemerschap. Maar dit is niet zomaar een stap. Er komt er een veel bij kijken.
Bijvoorbeeld: Hoe vindt u het perfecte bedrijf dat bij u past? Is het bedrijf zo gezond als wordt voorgespiegeld? Maar ook de financierings- en bedrijfsjuridische zaken, waardebepaling van de aandelen, afspraken rondom de (deels) uittredende aandeelhouder e.d. moeten worden geregeld.
Meestal is dit geen dagelijkse kost voor u. Als specialist met veel praktijkervaring helpen wij
u graag bij het MBI-traject.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Management Buy-out (MBO)

U heeft al jarenlang een leidinggevende functie binnen een schitterend bedrijf en bent toe aan een stap naar het ondernemerschap. Van de aandeelhouder(s) van het bedrijf krijgt u de mogelijkheid om in het bedrijf te stappen. U heeft er vertrouwen in en ziet vele mogelijkheden om het bedrijf verder uit te bouwen. Een mooiere mogelijkheid om uw droom waar te maken is er niet.
Een management Buy-out wordt dit genoemd.
Omdat het voor u zo vertrouwd is lijkt het traject van een MBO makkelijk met de aandeelhouder(s) te regelen. Echter is het bekend dat dergelijk verkoop-onderhandelingen tussen de potentiële koper (u) en de bestaande aandeelhouder(s) vaak vastlopen. Dit komt omdat er tijdens het (ver)kooptraject ineens tegenstrijdige belangen ontstaan die er eerst niet waren. Dit omdat jullie eerder voor het zelfde belang streden. Hierdoor ontstaan tijdens het onderhandelingstraject wederzijdse emoties die negatief werken op het doel van beide partijen. Terwijl het de mooiste oplossing is als de partijen er goed uit komen.

Vandaar dat u bij dit traject het beste begeleid kan worden door een ervaringsdeskundige

adviseur die er een zakelijke kijk op houd en de gemoederen kan beheersen.
Daarnaast komt er een veel bij kijken bij een MBO.
Bijvoorbeeld: Wat koop ik precies als ik het bedrijf over neemt? Is het bedrijf zo gezond als wordt voorgespiegeld? Maar ook de financierings- en bedrijfsjuridische zaken, waardebepaling van de aandelen, afspraken rondom de (deels) uittredende aandeelhouder e.d. moeten worden geregeld. De meeste zaken zijn geen dagelijkse kost voor u. Als specialist met veel praktijkervaring helpen wij u graag bij het MBO-traject.
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.  


"Durven is even je evenwicht verliezen, 

niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen"