Bedrijfsadvies

STRATEGIE

Waar gaan we heen? 

Wij helpen bedrijven helder richting te kiezen, groeiscenario's uit te denken en slimme samenwerkingen aan te gaan.

PROJECTMANAGEMENT 

Past dit project?

We nemen specialistische projecten over en zorgen voor resultaat. Zo houden jullie focus op de corebusiness.

HERSTRUCTURERING

Hoe nu verder? 

Soms moet de boel opnieuw gestructureerd worden om door te kunnen. We ondersteunen bij continuïteitsvraagstukken, het ontbinden van samenwerkingen en het managen van conflicten.

SPARRINGPARTNER

Zit ik op de juiste weg? 

Het kan verhelderend en verfrissend zijn om je ideeën te delen met een objectieve ervaringsdeskundige die je kunt vertrouwen.Strategie = 3XR

Elke ondernemer wil een strategie die werkt. Logisch. Maar wat ìs dan precies een goede strategie? Dat is er één die richting geeft aan elke stap die wordt gezet. Die beslissingen makkelijker maakt en neuzen dezelfde kant op zet. Zodat je dezelfde route loopt. Een goede strategie is een voorwaarde voor resultaat. Nu en in de toekomst.

 

 

Een strategie is dynamisch. Waarom? Omdat de wereld om ons heen constant verandert. We kijken naar het speelveld van onze opdrachtgevers en doorgronden de posities  van anderen in de markt. We zetten data om naar inzicht. Zodat we verder varen dan op onderbuikgevoel. We gaan voor een strategie die ambitie uitstraalt, realistisch is en die medewerkers aanspreekt en meeneemt. Zo komen we samen tot een duidelijke route die leidt tot resultaat. 

projectmanagement

Als ondernemer is er ‘never a dull moment’. Elke keer weer ontstaat een nieuwe uitdaging. Als zo’n uitdaging binnen de corebusiness valt is dat er een die je graag aangaat: het geeft energie, verbreedt de horizon en brengt de onderneming vaak naar een volgend level.

 

Maar dat geldt niet altijd. Een nieuwe uitdaging kan vragen om specialistische knowhow. Bijvoorbeeld bij projectmatige zaken rondom verzelfstandigen van de organisatie en het doorvoeren van aanpassingen, zodat er snel kan worden opgeschaald. Het kan ook gaan om onderwerpen als samenwerking, integratie,  financiering of huisvesting. Dit soort projecten vragen om specifieke aandacht, kunde en aanpak. Als je ze in-house op wilt oplossen is er een valkuil: de focus op de corebusiness verslapt.  En dat heeft direct invloed op het resultaat.

 

 

Door projectmatige uitdagingen uit handen te geven via projectmanagement blijft er focus op de business. Zo zorgen we samen voor resultaatsbehoud. 

Herstructurering

Helaas hebben we geen glazen bol en loopt het leven soms anders dan voorzien. Ook in bedrijven. Je komt onverwacht in een situatie terecht. Neem een conflict met je compagnon of een economische crisis als gevolg van een virus... Omstandigheden die je dwingen tot ingrijpen, omdat ze de continuïteit van je bedrijf in gevaar brengen.

 

Je hebt één optie: herstructureren. Maar hoe?

Herstructurering heeft een grote impact op allerlei specifieke en met elkaar verbonden zaken. Het vraagt emotioneel veel van de ondernemer, terwijl er op de achtergrond vaak al het één en ander gaande is.  Toch zul je te maken krijgen met veel verschillende onderwerpen. Denk aan:

 

 • financieringsvraagstukken
 • bedrijfsjuridische aspecten
 • zaken rondom in- en uittredende aandeelhouders
 • conflictbemiddeling tussen zakelijke partners

Allemaal onderwerpen die geen dagelijkse kost zijn voor jou als ondernemer. Op zo’n moment is het prettig om een deel van die zorgen uit handen te kunnen geven. Dat geeft rust. Wij zijn ervaringsdeskundig en brengen overzicht en helderheid bij herstructureringstrajecten.

Sparringpartner

De meest succesvolle ondernemers ter wereld zijn het eens: om verder te komen heb je een klankbord nodig. Begrijpelijk, want ons brein schakelt een versnelling omhoog als we onze ideeën delen met iemand anders. Regelmatig overleg met iemand die fris en objectief kijkt is dus een prima plan. Zeker als die gesprekspartner ervaren is en een spiegel durft voor te houden.

 

Wij staan vanaf 2001 ondernemers bij als sparringpartner, adviseur, procesbegeleider en projectmanager. We luisteren en stellen rake vragen. We zijn eerlijk en geven praktisch advies over belangrijke bedrijfszaken. Welke zaken dat zijn?

 • strategie
 • organisatie
 • bedrijf verkopen
 • bedrijf aankopen
 • buy-out / buy-in
 • continuïteit bedrijf
 • herstructurering 

Door samen te sparren sta je stevig(er) in je besluitvorming, blijf je flexibel en stippel je bewust de richting en route van de onderneming uit. 


“Maximaal 2 slapeloze nachten!”

 

Een ondernemer mag niet meer dan 2 slapeloze nachten hebben achter elkaar. Heb je dat wel? Bel even. Want dat moet niet te lang duren. Even sparren geeft rust en inzicht.